Ons Team

Christine Hechler, M.Sc.

Christine Hechler, M.Sc.

Onderzoeksteam

Telefoon: 024 3612566

E-mail: c.hechler@psych.ru.nl

Christine heeft van 2008 tot 2011 psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2013 is zij op dezelfde universiteit afgestudeerd met een master in gedragsonderzoek. Vanaf september 2013 werkt Christine als promovenda op de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

—————

Carolina de Weerth, Prof. dr.

Carolina de Weerth, Prof. dr.

Onderzoeksteam

Telefoon: 024 3612637 

E-mail: c.deweerth@psych.ru.nl

Carolina is in 1991 afgestudeerd als bioloog aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich in dier en menselijk gedrag gespecialiseerd heeft. Haar promotieonderzoek heeft ze gedaan bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij promoveerde in 1998 op een longitudinale studie naar patronen en variatie in aan emoties gerelateerd gedrag van baby’s. Daarna, en tot 2004, heeft ze als postdoc aan het Universitair Medisch Centrum in Utrecht onderzoek gedaan naar de effecten van stress tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van baby’s. Vanaf 2005 is Carolina werkzaam op de Radboud Universiteit Nijmegen, waar zij het langlopende BIBO onderzoek heeft opgezet. Carolina is sinds 2014 professor op de persoonlijke leerstoel "Psychobiologie van de vroege ontwikkeling".


 

—————

Roseriet Beijers, Dr.

Roseriet Beijers, Dr.

Onderzoeksteam

Telefoon: 024 3611657

Email: r.beijers@psych.ru.nl

In september 2006 is Roseriet cum laude afgestudeerd in de ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf maart 2007 is zij werkzaam bij het BIBO onderzoek. In oktober 2012 is ze cum laude gepromoveerd binnen het BIBO onderzoek. Sindsdien is Roseriet werkzaam als Universitair Docent bij de vakgroep ontwikkelingspsychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

—————

Marianne Riksen-Walraven, Prof. dr.

Marianne Riksen-Walraven, Prof. dr.

Onderzoeksteam

Email: m.riksen@psych.ru.nl

Al tijdens haar psychologiestudie (1967-1973) aan de Nijmeegse universiteit raakte Marianne Riksen-Walraven gefascineerd door de invloed van vroege sociale ervaringen op de ontwikkeling van kinderen en dat thema is sindsdien altijd het voornaamste onderwerp van haar onderzoek gebleven. Haar promotieonderzoek (1974-1977), een experimentele interventiestudie bij 100 ouder-kind paren, toonde het grote belang aan van de responsiviteit van ouders tijdens de dagelijkse interacties met hun kind in het eerste levensjaar.

Van 1998 tot 2001 was Marianne Riksen-Walraven hoogleraar op de leerstoel “Theorievorming en empirisch onderzoek op het gebied van de kinderopvang” aan de Universiteit van Amsterdam, en in 2000 werd zij aan de Radboud Universiteit Nijmegen benoemd tot hoogleraar op de persoonlijke leerstoel “Ontwikkelingspsychologie, in het bijzonder de vroegkinderlijke ontwikkeling”.

—————

Simone Logger

Simone Logger

Medewerker

Simone is in 2012 begonnen met de studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op dit moment rond zij haar bachelor af en zal in februari 2016 beginnen met de master Gezondheidszorg Psychologie in Nijmegen. Simone helpt in combinatie met haar studie mee met het BINGO-onderzoek. Ze is tevens geïnteresseerd in kinder- en ontwikkelingspsychologie.

 

—————

Leonie Diederichs

Leonie Diederichs

Medewerker

Leonie is in 2012 begonnen met de studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In zomer 2015 rondde zij haar bachelor af en is in september 2015 begonnen met de master Gezondheidszorg Psychologie hier in Nijmegen. Leonie helpt in combinatie met haar masterthesis mee aan het BINGO-onderzoek.

—————

Jill Illinger

Jill Illinger

Medewerker

Jill is in 2012 begonnen met de studie Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In juli 2015 kon ze de bachelor met succes afronden en volgt ze nu sinds september 2015 de master Gezondheidszorgpsychologie in Nijmegen. Jill helpt in combinatie met haar masterthesis mee aan het BINGO-onderzoek.

—————

Yvonne Willemsen, M.Sc.

Yvonne Willemsen, M.Sc.

Proefleider en Contactpersoon

Telefoon: 024 3612101

E-mail: y.willemsen@psych.ru.nl

Yvonne heeft na de bachelor Voeding en Diëtetiek, de master Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit voltooid in 2017. Ze is afgestudeerd in twee specialisaties: Moleculaire Voeding en Toxicologie, en Fysiologie en Gezondheidsstatus. Sinds oktober 2017 is ze haar promotieonderzoek begonnen aan de Radboud Universiteit bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie. In haar promotieonderzoek kijkt ze naar het verband tussen voeding, darmbacteriën en gedrag. 

—————


Contact

Christine Hechler, M.Sc.

Behavioural Science Institute (BSI)
Ontwikkelingspsychologie
Radboud Universiteit Nijmegen
Montessorilaan 3
6525 HR Nijmegen


024 3612566